Lainaus, kitkatta.net:

"
Luottamusmies käy työntekijöiden edustajana neuvotteluja työnantajan kanssa työntekijöiden eduista, työehtosopimuksen soveltamisesta ja työpaikan olosuhteiden kehittämisestä. Luottamusmies ratkoo myös kaikenlaisia esille tulevia erimielisyyksiä työnantajan kanssa.

Luottamusmies

  • edustaa työpaikalla ammattiliittoa ja sen jäseniä
  • valvoo ja soveltaa työehtosopimuksen ja työlainsäädännön toteutumista työpaikalla
  • neuvottelee kollektiivisesti työsuhdeasioista työnantajan kanssa
  • auttaa ja neuvoo yksittäisiä jäseniä työsuhdekysymyksissä.

Jos sinulla on esimiehesi tai työnantajasi kanssa erimielisyys, jota et itse kykene tai osaa ratkaista, kannattaa kääntyä luottamusmiehen puoleen."

Niin... saan vähän esimakua luottamusmiestoiminnasta kun oman yhdistykseni jäseniä on kohdeltu huonosti ja henkilökohtaisuudet ovat nouseet ammatillisuuden ohi. Hohhoi...

Tiistaina koittaapi valmistuminen ja ihan pian sen jälkeen pitäisi tehdä jonkinmoinen valituskirjelmä erään koulumme opettajan toiminnasta. Hän on aivan suoraa v-uillut (kaikki varmaan tietää mistä sanasta on kyse) parille oppilaalle jotka ovat "uskaltaneet" nousta häntä vastaan. Mm. on uhkaillut sillä, ettei lopputyö mene läpi ja on ottanut nokkiinsa siitä, kun lopputyötä on näytetty muiden instanssien edustajille, kuin hänelle. Kyseinen opettaja ei myöskään viimeisen harjottelumme aikana hoitanut töitään vaan kauniisti sanoen, jätti meidät kuin nallit kalliolle työpaikoillemme. Eikä ottanut mitään yhteyttä kun eräällä opiskelijalla tuli työpaikalla paha ristiriitatilanne erään sairaanhoitajan kanssa. Opettajan kommentti myöhemmin oli vain, että opiskelijan olisi pitänyt olla nöyrempi eikä ITSE aiheuttaa näitä ongelmia, mitä esille tuli. Ottamatta ollenkaan selvää siitä, minkälainen helvetillinen rumba tällä ihmisellä oli ollut tuolla työpaikalla. Loppujenlopuksi työpaikan muut työntekijät pistivät tämän pätemisen tarpeessa olevan sairaanhoitajan kuriin (ja eikö tämä jo kerro työpaikan ongelmista, eikä opiskelijan?), mutta opettajan mielestä syy oli oppilaassa.

Ristiriitatilanteissa on aina kaksi puolta, mutta kyllä opettajan pitäisi olla oman oppilaansa puolella. Voi miettiä, minkälaisen kuvan kyseinen opettaja koulusta antaa, kun kääntyy yhtäkkiä toiselle puolelle ja jättää opiskelijan yksin ongelmiensa kanssa.

Opiskelijan on hyvä olla nöyrä, mutta nöyristelemään ei kenenkään tarvitse ruveta!Se on tällä naisvaltaisella alalla paha ongelma... ja ne jotka yrittävät "hannata" vastaan, yleensä murretaan ja alistetaan. Näin ei enää saa olla.