Kävelin tänään töistä keskustorille (siis Tampereella) ihmettelemään vaalimökkien ihmeitä... mukavaa muuten sulautua joukkoon, kun kukaan ei tunne :).

Ensimmäisenä kävelin KD-porukoiden vaunun ohi. Kukaan ei kiinnittänyt minuun mitään huomiota, ei tullut kahvittelutarjouksia, ei mitään. Näytti siltä, että ehdokkaat vain juoruilivat keskenään jotain omia juttujaan. Ainoastaan yksi ehdokkaista oli hieman erottautunut muista ja keskusteli ohikulkijoiden kanssa. Ei kovin agressiivista.

Seuraavana olivat vuorossa kepulaiset ja kokoomus, jotka molemmat tunkivat syliini lippua ja lappua, lähestulkoot samaan aikaan.. onko tämä nyt sitä porvariyhteistyötä? :) Aktiivisia he kuitenkin olivat. Eräs nuori nainen jäi mieleen joka lähestyi minua seuraavilla sanoilla: " Hei! Saanko antaa kokoomuksen vaalimainoksen?" Heh, olisin voinut sanoa, että et, mutta kun oli porvarityttö niin kiltti, en hennonnut olla ilkeä :). Koitti saada minua käymään hienossa rekassaankin... sanoin miettiväni asiaa, en toki mennyt.

Vihreiden paikalla oli aika hiljaista, muutama paikallaolija jutteli tiiviisti muiden kansalaisten kanssa ja samassa demarikopilta huutelikin tuttu ihminen kaffelle :). Keskustelunavaus:"Jokos oot käynyt äänestämässä?", "Joo", "Äh, ei suhun sitten enää voi vaikuttaa" oli tietty vähän tyly, mutta ymmärsin sen toki huumorina. Kahvia silti sain ja muutaman sanasen siinä juttelinkin. Kovasti minua koitettiin saada mukaan demarien toimintaan, mutta pidän edelleen pääni: olen sitoutumaton. Sitäpaitsi... nykyisillä vaalimainoksilla ja touhuilla en kyllä kovin suurta luottamusta demareihin jaa.

Vasemmiston mökin luona löysin tieni hernesoppajonoon (NAM) ja loput ohitinkin sitten aika suvereenisti, alkoi tulla kiire kotia...

Viime maanantaina olin jakamassa Emilian vaalimainoksia sateessa ja tuulessa... sää oli ilkeä, mutta fiilis hyvä :). Muutama ihminen jäi juttelemaankin ja en voi kuin ihastella sitä Emilian vilpitöntä tapaa olla kiinnostunut ihmisten asioista. Agressiivinen aktivismi on tästä ihmisestä kaukana ja uskon sen herättävän luottamusta todella monella taholla. :) Me kuulemme vielä Emiliasta monella tapaa... taatusti :)